Zapadni Papuk 18.9.21

Crni vrh

Osvrt na izlet.

Zapadni Papuk 18.09.2021.

Subota jutro, alarm zvoni, i klasično pitanje: “Šta meni ovo triba?!”, al nema odustajanja. Predviđeni izlet na Hahlić je po drugi put odgođen (valjda čeka treću sreću), ali naš megasimpatični vodič Draž je uspio priko noći skovati plan za zamjenski izlet. U odnosu na Hahlić, prognoza za Slavoniju je bila dobra, što je glavni vodič iskoristio da svo svoje umijeće pokaže na domaćem terenu te smo se uputili u obilazak zapadnog Papuka.

Polazak je bio predviđen u 7 h iz Zagreba, kod City Centra East, gdje se okupilo nas 6 najuporniji i krenulo put slavonske ravnice (koja varka).

Kako je to u Runolistu običaj, usput stajemo na kavu, i to ni više ni manje nego u centar Daruvara. Vrime nam je naklonjeno, svi uživaju na suncu, završne pripreme se obavljaju i krećemo lagano prema Bajina poljani. Ugodna vožnja dolinom Toplice po makadamskoj cesti kojom brzo stižem na početnu točku.

Kreće lagana šetnja šumskim putom, mir, tišina, zelenilo ma divota. I taman kad mislimo da ne može idiličnije, u jednom trenutku čuje se šuškanje,  vidimo kako iz grmlja iskaču srne i svojom elegancijom pokreta u tren nestaju u trku. Oduševljeni srnama stižemo na naše prvo odredište Vrani kamen. I tu za nekog kreće odmor i uživancija u hrani, a za neke problemi. Naime, naši žigomani nailaze na prazan tuljac i kreću odmah žustro u potragu za žigom lutajući oko vrha, ali bezuspješno. Od Vranog kamena nastavljamo dalje prema Crnom vrhu, koji je sve, samo ne crn. Prekrasni vidici pucaju na sve strane, tako da tu radimo dužu pauzu za hranu, a i žigomani napokon dolaze na svoje. 🙂 Nakon zajedničke slike krećemo nazad prema autima. Kako smo se brzo spustili do auta, odlučili smo izlet malo produžiti i nastavili smo dalje do doma na Petrovu vrhu. Tu radimo kraću pauzu nakon koje neki idu opet po žig, neki uživaju u pogledima da bi na kraju svi skupa vratili se kući sretni i zadovoljni.

Hvala malobrojnoj ekipi na super društvu.

Do sljedećeg izleta,

VEDRO!

Iva

PDF s planom izleta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)