učlanjenje

Voliš prirodu i društvo? Nisi nikad hodao po brdima a imaš volju i želju iskusiti prirodu na aktivan i malo drugačiji način? Želiš steći nova znanja i vještine ili možda nadograditi postojeće?

Pridruži nam se i upoznaj prirodne ljepote kroz ovu predivnu aktivnost.

Učlaniti se možeš kod nas u društvu na adresi Ribnjak 2, Zagreb  pola sata prije redovnog sastanka koji se održava svake srijede u 19 sati.

Potrebno je donijeti  ispunjenu pristupnicu koju možeš preuzeti OVDJE te jednu sliku istog formata kao i za osobnu iskaznicu.

Cijena godišnje članarine:

  • a) odrasli 100 kuna + 20 kuna jednokratno za izradu članske iskaznice
  • b) nezaposleni, studenti 70 kuna + 20 kuna jednokratno za izradu članske iskaznice
  • c) umirovljenici, učenici i djeca 50 kuna + 20 kuna jednokratno za izradu članske iskaznice

Uplate se mogu izvršiti osobno na sastanku ili online uplatom na HPD Runolist IBAN HR6325030071100017294

Pod opisom uplate stavite članarina, vaše ime i prezime.

Ispunite pristupnicu koju možete skinuti na ponuđenom gumbu i pošaljite nam mailom ili ju donesite u prostorije društava.

Izjava Pristupnica

Sukladno članku 5. PRAVILNIKA O ČLANSKOJ ISKAZNICI I ČLANSKIM MARKICAMA U HRVATSKOM PLANINARSKOM SAVEZU, vaše članstvo prestaje 31.12. tekuće godine.
Samim time prestaju i vaša članska prava:

  • sudjelovati u radu planinarske udruge
  • koristiti popuste na cijenu noćenja u planinarskim domovima, kućama i skloništima u Hrvatskoj, SLO i BIH
  • koristiti člansko osiguranje u slučaju nesreće na planinarskom izletu u Hrvatskoj,
  • u svojoj planinarskoj udruzi odlučivati o izboru dužnosnika i tijela svoje osnovne planinarske udruge te koristiti njezine članske povlastice
  • ostvarivati ostale članske povlastice.

Član ima pravo popusta od 50% na punu cijenu noćenja u planinarskim objektima u Republici Hrvatskoj te pravo popusta u zemljama članicama UIAA (Međunarodna unija planinarskih organizacija) s kojima je sklopljen ugovor o reciprocitetu. Član je osiguran u slučaju nesreće u planini. U slučaju nesreće, Hrvatsku gorsku službu spašavanja obavještavamo preko najbliže obavještajne točke HGSS-a ili policije. Članovi ostvaruju različite popuste kod kupovine planinarske opreme u specijaliziranim trgovinama.