VISOČICA (1615 m/nv)

Osvt na izlet

VISOČICA (1615 m/nv)dana  17.06.2023.

Planinarim s prijateljima već godinama, pa je već zaista došlo vrijeme da se učlanim u planinarsko društvo, izbor je pao na Runolist!

Članica sam od nedavno, tako da je izlet na Visočicu bio moj prvi izlet s Runolistom. Budući da sam prvi put s njima te da sam najmlađa osoba koja je bila na izletu, red je na meni da napišem osvrt.

Okupljanje iza Lisinskog – već mi je ušlo u rutinu rano ustajanje vikendom. Inače buđenje ide dosta lako kad treba ići na izlet ali ovoga puta sam s jedva probudila. Drugi znak da dan neće biti dobar jesu sva crvena svjetla na semaforima koja su mi se popalila na putu do Lisinskog. Mislim si, bolje da sam ostala doma. Treće što mi je bio problem, prošli vikend nakon planinarenja sam zaboravila gojzerice u busu (ovim putem se zahvaljujem Vedranu koji ih se sjetio ponijeti na Velebit 😊). No, čim sam došla do Lisinskog sve je odjednom bilo u redu, put pod noge!

Vožnja je prošla ugodno, te pred sam početak staze stajemo na kavu u naselju Rizvanuša. Krećemo prema stazi te nastaje problem – bus ne može do predviđenog mjesta na kojem nas je trebao ostaviti, što nam produljuje vrijeme dolaska do staze. Svaka čast vozaču na nevjerojatnoj sposobnosti okretanja busa po seoskoj cestici, zaista doživljaj. Bus nas ostavlja te krećemo u avanturu!

Prvih 4-5km, lagana šetnjica. Po putu upoznajem mnogo ljudi, te kroz razgovor s ekipom uviđam da nisam pogriješila kada sam odabrala Runolist. Nakon prvog jačeg uspona, dijelimo se u grupe i nastavljamo. Staza po šumi, hlad, milina za vruć i sunčan dan. Sam uspon nije pretjerano zahtjevan, te nakon nekog vremena dolazimo do planinarske kuće gdje radimo pauzu za ručak. Vrlo brzo nam se pridružila i druga grupa, nisu puno kaskali! Nakon zasluženog odmora, vraćamo se na stazu i hodamo do samog vrha gdje nas je dočekao krasan i dojmljiv pogled. S jedne strane Lika, a s druge strane more i otoci, raj za oči.

Na samom vrhu uživancija u pogledu, fotkanje i odmor, nakon čega krećemo nazad. Pred busom najveće iznenađenje dana – dvije gajbe hladnog velebitskog piva – svaka čast organizatorima, nije moglo bolje nakon spusta. Odlazimo na večeru te krećemo za Zagreb.

Nakon ovako dobrog izleta, ne mogu ni sumnjati da će svaki idući biti dobar. Vidimo se u planinama!

Klara K.

PDF s planom izleta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)