Drage naše planinarke i planinari,

vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika predstavlja posebne dane koji su namijenjeni druženju te sa sobom nose određenu dozu čarolije. U tim danima, čovjek na trenutak napušta sve obaveze i probleme i prepušta se uživanju. Nažalost, trenutna epidemiološka situacija ne dozvoljava nam da se kao ranijih godina okupimo, razveselimo  i obilježimo kraj ove kalendarske godine.

Za sve nas  2020. godina bila je  prepuna izazova, kako u poslovnom dijelu, tako i u svim sferama naših života.

Osim što je planinarenje naš zajednički interes, način na koji stječemo kondiciju i brinemo za svoje zdravlje, za mnoge je i puno više od toga. Stil života i aktivnost koja opušta i rješava stresa, trenutci za nova poznanstva, osmijeh i veselje u društvu dragih ljudi.

Svjesni posljedica situacije koju je donijela pandemija, ali i potres koji je pogodio Zagreb, nismo odustali od naših druženja već smo se bacili u koštac s novim izazovima, odnosno, krenuli smo osmišljavati aktivnosti HPD Runolist u novonastalim okolnostima kako bi svim članovima omogućili bar povremene odlaske na izlet i u prirodu. Nije bilo lako. Plan za 2020. bio je vrlo ambiciozan i određeni broj izleta i aktivnosti smo morali otkazati i izmijeniti…. Austrija, Italija, Slovenija i BiH pričekat će bolje dane.

Sve to nas je samo još više motiviralo i potaknulo na nužne promjene koje su omogućile nastavak rada Društva. Nakon kratke pauze, krenuli smo s organizacijom izleta po “Lijepoj našoj”, naravno, poštujući sve propisane epidemiološke mjere.

Vi ste nas, dragi naši članovi, nagradili  vašim interesom, dolaskom na izlete s kojih ste uglavnom odlazili sa zadovoljnim osmjesima i zdravim umorom na licima, te nas tako zadužili da budemo još bolji. Hvala vam na tome.  

S posebnim ponosom ističemo da smo ove 2020. godine uz zahtjevne organizacijske promjene među rijetkima uspjeli organizirati i Opću planinarsku školu (sedmu po redu) te je 30 planinara nakon puna dva mjeseca prisustva na predavanjima i izletima dobilo diplomu o položenom ispitu koja im daje nova znanja, vještine, ali i više mogućnosti u svijetu planinarstva. Čestitamo im na tome, kao i svima koji su svojim velikim angažmanom doprinijeli da se škola održi na zavidnom nivou.

Stalni trud na podizanju kvalitete rada i prepoznatljivosti Društva kako na izletima tako i vizualno, kao i uvođenjem novih aktivnosti i otvorenost Društva na internetskim stranicama rezultiralo je i sve većim interesom za učlanjenjem kao i za pohađanjem Opće planinarske škole, za koju je interes ogroman. Tako smo ove godine obilježili upis 500. člana u HPD Runolist, što su nam i više nego dobri znaci da idemo u pravom smjeru.

Hvala vam dragi naši članovi što ste prepoznali naše zajedništvo, trud i timski rad i što ste nam poklonili vaše povjerenje.

Hvala i svima onima koji su svojim nesebičnim radom doprinijeli razvoju HPD Runolist i održavanju svih aktivnosti.    

Želimo vam da božićne i novogodišnje blagdane provedete u krugu najmilijih i da zdravi i veseli uz obavezan osmijeh  ispratimo ovu 2020., s nadom da ćete se s radošću sjećati svih lijepih trenutaka provedenih s nama.

Puno zajedničkih, veselih i lijepih izleta u Novoj godini želimo od srca.

Sretan Božić i Nova Godina!

Vaš HPD Runolist

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)