Slap Cerinski vir

Osvrt na izlet

SAMOBORSKO GORJE 02.09. 2023.

Iako sam član Runolista od 2021.god., ovo je moj prvi izlet s ovom veselom družinom, a i on se dogodio na nagovor kćeri, a onda smo pozvale i prijateljicu.

Prvi izlet i odmah osvrt, za koji sam saznala da se piše tek kada smo bili na kraju puta (ups, još nisam prošla planinarsku školu).

Izabrale smo Samoborsko gorje za početak, da vidimo kako “dišemo”, a i vremenski nam je odgovaralo da napunimo “baterije” u šumi i još stignemo iskoristiti poslijepodne i večer.

Avantura je počela kada smo izgubile signal u Smerovišću, a nismo znale točnu lokaciju okupljanja. Sva sreća da smo došle dovoljno rano da se možemo vrtiti u krug , dok ipak nije došla još jedna planinarska dušica pa nas uputila na polaznu točku.

Tamo je već bila spremna ekipa i  nakon upoznavanja i kratkih uputa krenuli smo put Cerinskog vira. Pogled na Cerinski vir ostavlja bez daha. Nakon par slikica i skupne fotografije, krećemo prema vrhu Veliki Lovnik, uz par kraćih predaha za odmor.

Vodič Ferdo je u odličnoj kordiniciji s “metlom” Aleksandrom i daje dobar tempo, tako da smo bez većih poteškoća stigli do gostinjca svetog Bernada gdje je bila pauza za ručak iz ruksaka.

U gostinjcu nas je na naše iznenađenje ( jer rade samo nedjeljom) dočekao “čuvar” i poslužio nam hladne pive. Šuma, mir, tišina, dobra ekipa i hladna piva:” Život je lijep!”

Nakon odmora, slijedi povratak do izletišta Dumić. Još jedna putna za kraj i naš prvi, ali ne i posljednji izlet, koji je ispunio sva naša očekivanja, je završio. Već radimo planove za novi.

Zahvaljujemo vedrim i veselim vodičima Aleksandri i Ferdi koji su nas sigurno i sretno proveli kroz ovu stazu.

Do sljedećeg izleta i susreta, pozdrav i vedro!

Snježana R

PDF s planom izleta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)