Osmi izlet JOPŠ Runolist (Ispitni izlet na Sljeme) – 28.-29.10.2017.
Eto nas na posljednjem izletu JOPŠ-a. Pohodili smo Sljeme sljedeći Bikčevićevu stazu – istu onu stazu kojom smo išli na prvom školskom izletu. Za razliku od prvog izleta danas se nije širila nikakva nevjerica o tome gdje smo i kojim razlogom već nevjerica da nas se nešto malo okupilo (neki su iz ovih ili onih razloga birali doći autom ili nešto kasnije dok su drugi samoinicijativno krenuli ranije) i da nam predstoji ispit.Nešto iza podneva smo započeli uspon i mijenjajući vodiče relativno brzo stigli do doma Runolist. Vrijeme nas je poslužilo pa smo mogli putem uživati u jesenskim bojama sljemenske šume i promatrati Zagreb i okolicu, što je dobar kontrast prošlom izletu.

Na domu smo od Tončija dobili upute i očekivani raspored za ostatak dana. Neki su se uz pivkana sunčali vani dok su se drugi sakrili pred suncem i marljivo ponavljali čvorove i teoriju za ispit. Međusobno smo si pomagali, ispitivali se, pokazivali čvorove, družili se i s manjim grčem čekali 16h kada je prva grupa pisala pismeni, a druga u 17h. Ispitivači su se odmah marljivo dali u ispravljanje testova a nama je preostalo čekati.

Oko 18h je uslijedila ranija večera jer već nakon nje je slijedio zabavni dio večeri – poetsko glazbeni program u organizaciji Nenada Mihaljevića i njegovog kolege i prijatelja Nevena Duževića te uz pratnju našeg školskog kolege Danijela Bare.

Ovo mi je bio zanimljiv doživljaj, nešto novo i drugačije – a sigurno i ostalima – jer sam uvjeren kako mali broj prisutnih inače sudjeluje u poetskim večerama. Neven nas je počastio s nešto uglazbljene poezije i nekoliko obrada domaćih izvođača na klavijaturama i gitari, a Neno je pratio na usnoj harmonici. Danijel je donio svoju zbirku poezije pa se iz nje i čitalo nekoliko odabranih djela.

Svaka čast dečkima na pjesničkom duhu ali mislim da su okupljeni ipak najbolje prihvatili glazbeni dio večeri pa se i zaplesalo uz poznate stihove Azre, Parnog Valjka i Drugog Načina, da spomenem neke. U pauzama smo hvatali hladni zrak i uživali u noćnom pogledu na osvjetljeni Zagreb.

Vrlo brzo se večer primakla kraju, Neven nas je pozdravio a mi smo se povukli u spavaonice gdje je svaka grupa nastavila svoje privatnije druženje. Žamor iz spavaonica je odjekivao do kasnih sati.

Iduće jutro smo se rano ustali, doručkovali i ponovili čvorove. Čili i mili smo zatim kod Nene dolazili jedan po jedan i demonstrirali znanje čvorologije, a nakon toga se javljali Tončiju za posljednji dio ispita – orijentaciju. Možda smo od ovog dijela ispita i najviše strepili ali na kraju nije bilo pretjerano teško.

Dobili smo kartu, kompas i upute te se u paru dali u potragu za kontrolnim točkama uz napomenu da imamo 20 minuta, a da svako kašnjenje traži porciju piva i ćevapa da se umile nemili ispitivači ukoliko želimo položiti. 😀

Neki parovi su laganim korakom uz pjesmu, selfije, i snimanje videa slijedili put dok su drugi ozbiljnije shvatili napomenu pa trkom obilazili i sijekli staze do kontrolnih točaka, na žalost svojih partnera. Na koncu su svi ipak uspješno završili orijentaciju unutar 35 minuta iako su ispitivači ostali gladni i žedni. 😛

Završetkom ispita svatko se razišao na svoju stranu. Nas nekoliko je zaključilo da je 11h prerano za završiti dan pa smo se uputili do Činovničke livade, posjetili kapelicu, nastavili do Puntijarke i zatim se stazom 18 spustili do tunela, prisjećajući se kako smo na istom mjestu završili prvi školski izlet čime smo, na neki način, zatvorili krug svog školskog puta.

Idući vikend pohodimo Kalnik gdje ćemo dobiti svjedodžbe o završetku škole. Pozdrav do tada.

Siniša

galerija slika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)