Osvrt na drugi izlet OPŠ 13G Hpd Runolist

Klek 24.9.2023.

Izlet na Klek donio je jedno sasvim drugačije iskustvo u usporedbi s našim prethodnim izletom  na Medvednicu. Iako je kiša pratila cijeli put do planinarskog doma, nismo se obeshrabrili jer smo znali da će nas čekati nezaboravno iskustvo.

Zaputili smo se prema Kleku s velikim entuzijazmom i znatiželjom. Ovaj put smo imali čast imati Maru kao glavnog vodiča, i odmah smo shvatili da smo u dobrim rukama. Unatoč lošem vremenu, Mara nam je uspjela prenijeti svoju strast prema planinarenju i Kleku.

Prvi dio izleta, putovanje do Ogulina, bilo je ispunjeno pričama o planinama, avanturama i povijesti tog područja. Posjet muzeju penjanja u Ogulinu bio je vrhunac tog dijela izleta, gdje smo saznali mnogo zanimljivih činjenica o planinarskim podhvatima i istraživanjima tog kraja.

Nakon posjeta muzeju, krenuli smo prema Kleku, i unatoč kiši i blatnjavim stazama, nismo izgubili motivaciju. Mara nas je hrabrila i motivirala, dijeleći svoje znanje i iskustvo s nama. Stizanje do planinarskog doma bilo je poput dolaska u toplu oazu nakon izazovnog putovanja.

U planinarskom domu smo se osušili i ugrijali uz tople I hladne napitke. Razgovarali smo i dijelili svoje dojmove o izletu, a osjećaj zajedništva i povezanosti bio je nevjerojatan. Čak ni kiša nije mogla pokvariti tu posebnu atmosferu. Naučili smo I novi čvor taj dan, ne običnu nego duplu osmicu.

Na povratku kući, unatoč mokrim I blatnim gojzericama, svi smo bili ispunjeni osjećajem zadovoljstva. Ovaj izlet na Klek donio nam je novo iskustvo i uspomene koje ćemo čuvati zauvijek. Hvala Mari i svim vodičima na ovom nezaboravnom danu! Planiramo nove izlete i veselimo se budućim avanturama s našom Runolistom ekipom.

Pjesma za Maru:

Kabanica viori, mokra joj je kosa,

Mara penje makar I bosa,

Prodoran glas, volja jaka,

Planina je se boji svaka,

Vjetar huči I kiša lije,

Kad prolazi 13ica

Bježe I zmije.

 

Dino I.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)