Plitvice

Osvrt na izlet.

NP PLITVIČKA JEZERA – Medvjeđak 09.04.2022.   

Da sam barem  prije…

Intenzivno sam počela planinariti poslije Nove godine i shvatila da, ako propustim samo jedan vikend  osjećam prazninu. Totalno sam se navukla i jedina stvar koju si ne mogu oprostiti, a to stalno ponavljam frendici: „Da sam barem prije krenula“.

Naše planinarenje daje posebnu draž i prije nego što smo krenuli na rutu: planiranje dan prije kojom stazom ćemo ići, usputna zafrkancija, kaj se nosi za klopicu , ili još bolje u kojem ćemo planinarskom domu završiti .

Ponekad , na težim usponima, pomislim: “Ne mogu više, neću uspjeti“, ali onda je tu uvijek netko da  me pogura što savjetom ili jednostavno kao što kaže ona stara poslovica: „U dobrom  društvu sve je lakše“.

Sve ovo govorim zato što sam konačno ostvarila ono o čemu duže vrijeme razmišljam.

Yes, konačno sam ponosna članica pravog planinarskog društva !

Cijeli tjedan prije izleta bojali smo se hoće li nam kiša pokvariti izlet, ali što se približavala subota, vrijeme nam je sve više išlo u korist…

Ujutro rano dizanje  u 4 sata, kako bi stigla do 5 sati kod Lisinskog, od kuda nam kreće bus u 5:15 i vozimo se do NP Plitvička jezera gdje smo stigli u 8 h. Kratka pauza za presvući se, obaviti WC i popiti jutarnju kavu.

Krećemo u osvajanje 3 vrha:

Vrh Turčić

Vrh Tupi Medvječak

I Vrh Oštri Medvječak

do kojih dolazimo šumskim putevima koji nisu bili prezahtjevni.

Već oko 12 h smo stigli na ulaz NP Plitvičkih jezera  gdje smo se nakon kratke pauze ukrcali na brod te plovili jezerom Kozjak. Nakon iskrcaja slijedilo je pješačenje i obilazak Donjih jezera, prekrasna priroda koja svojim tirkiznim bojama ostavlja bez daha. Prošli smo kroz sva četiri godišnja doba, uz sunca, malo vjetra i kiše koja je počela padati kada smo sjeli u bus i snijega koji je počeo padati kada smo krenuli klopati u restoranu Feniks u Slunju.

Ovo mi je bio 1. Izlet, koji ću dugo pamtiti, ruta je bila odlična i ekipa super.

Za glavnog vodiča Dinu sve pohvale, kao i za pomoćne Ferdu, Hrvoja i Tomislava, svi su tako pristupačni i podrška ako nekome zatreba !

Za nekoga , tko gleda sa strane su naši izleti, osvojeni vrhići i vrhovi, planinarske rute, kojima smo taj vikend prošli samo mali korak, za mene naša druženja otvaraju jedan sasvim novi svijet koji ću prigrliti i krenuti u njega velikim koracima jedne „ozbiljne planinarke“, a onda ću se sretna i ispunjena vratiti svojim dečkima doma.

I zato, hvala svima na prekrasnom vikendu , dragi moji planinarci i planinarke!

Kristina B.P.                      

PDF s planom izleta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)