Medvednica: Gornje Vrapče – slap Sopot – Gornje Vrapče 21.03.2021.

Medvednica

Osvrt na izlet:

Hm-hm, kako to opisati, ne mogu od sreće disati. Tako bih ja opisala svoj prvi planinarski izlet. Počelo je ovako. Prognoza -2, polazak oko 8 sati, cesta je gotovo prazna, pa naravno, nedjelja ujutro je.

Brzo smo stigli na dogovoreno mjesto. Ekipa hrabrih penjača se polako sakupila te  je slijedila prozivka i brzinske upute za nas nove članove. Krenuli smo. Već prvo penjanje meni je bilo naporno, ali zato su tu bili iskusni članovi planinarskog društva, za mene je to bio Zoran, koji mi je bio vjetar u leđa.

Hrabrio me je i poticao kako bih i ja došla do kraja puta. Vrijeme je bilo sunčano i hladno iako tu hladnoću nismo osjetili. Šuma se još nije zazelenila što je bilo i dobro jer je do nas dopiralo više sunca. Vesela ekipa se strpljivo penjala kroz vijugavu šumsku stazu dok napokon nismo ugledali drveni mostić koji nas je vodio do našeg odredišta, slap Sopot.

Uslijedilo je slikanje, kratak odmor i uživanje u lijepom sunčanom danu. Povratak kroz šumu je bio zanimljiv na svoj način i brži od penjanja. Kada je došao kraj puta bilo mi je žao jer je bilo neopisivo oslobađajuće  i zabavno iskustvo. Jedva čekam sljedeći izlet.

Vedro! 

PDF s planom izleta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.