Osvrt na izlet

Medvednica 06.01.2024.

Prvi izlet s ekipom iz Runolista. Drago mi je da je moja prva sezona otvorena sa izletom na Medvednicu. Premalo spavanja zbog olujnog nevremena koje me prerano probudilo, no  dovoljno vremena da ponovno provjerim opremu. 
Upadam u taksi koji se uputio prema parkingu Šestine i kroz prazan grad koji spava, ubrzo stigao do početne točke. Društvo se počelo okupljati i već tada sam osjetio dobru vibru. Okupili smo se oko vodiča koji su imali uvodnu riječ, uključili naglavne lampe i u 07:00 krenuli.
 
Kretali smo se tako kroz mrak i tišinu, svatko u svojim mislima, kao neka rano jutarnje meditacija uz hod i lagani uspon.
Već je bilo svanulo dok smo prošli pored nekadašnjeg izletišta Kraljičinog zdenca i povremeno radimo kratke predahe do Grafičara. 
Pri usponu, u daljini se kroz gustu maglu počeo otkrivati planinarski dom i tu smo napravili napravili pauzu za doručak što je bila idealna prilika da upoznam vodiče i članove.  Uz prvu kavu i štrudlu su se pomalo počela stvarati nova poznanstva i prve interakacije. 
 
Izlazak iz Grafičara i uspon prema tornju će mi naročito ostati najviše u sjećanju. Teren je postao malo zahtjevniji, vidljivost ograničena a hladnoća je počela gristi po prstima. 
Malo zaostajem za grupom jer već promrzlim prstima iz ruksaka mijenjam u deblje rukavice i nastojim u hodu učvrstiti štapove. Srećom, vodič Alojz je uskočio i ubrzo smo se spojili s ekipom na vrhu. 
 
Stigli smo do vidikovca i liftom otišli do vrha tornja. Dočekala nas je Božićna atmosfera i postala je kao izvor topline u hladnoći. Tu smo predahnuli, opustili se i ugrijali. S tornja nije bilo panorame i pogleda, osim magle koja nas je posve okružila. Ručali smo u restoranu Vidikovac i nakon ukusne klope i druženja, smo se počeli spuštati prema Šestinama.  
 
Spuštanje je prošlo bez ikakvih problema, uz povremene razgovore, zvuk snijega, šuštanja lišća i ponovnu meditaciju, ovaj put ispunjenu dojmovima i malom nostalgijom što izlet privodimo kraju. Tad sam ustanovio kako kroz te male izazove i avanture, planinari suradnjom postaju usko povezana ekipa tako nastaju prijateljstva unutar planinarskog društva.
 
Hvala glavnom vodiču Silvestaru, svim pomoćnim vodičima i cijeloj ekipi iz Runolista na krasno ispunjenom danu i dobrodošlici. Osjećao sam se kao da vas znam već dugo i jako mi je drago što ću biti dio društva.
Veselim se idućem izletu. 🙂
 
Isprike što ste čekali toliko dugo na osvrt.
 
Vid B.
 
 
 
 
PDF s planom izleta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)