Logarska dolina

Osvrt na izlet

Logarska dolina 20.05.2023.

Izlet po Hrvinoj mjeri

Tjedan dana prije polaska svakodnevno pregledavamo vremensku prognozu.

Norvežani kažu kiša.

A ja samo Norvežanima vjerujem, iako ne znam zašto, valjda je netko jednom rekao da su oni najbolji, a ja to prihvatila kao apsolutnu istinu.

Glavni vodič gleda drugu vremensku prognozu, koja interpolira tri algoritma (što god to bilo) i koja kaže da neće biti kiše. A glavnom vodiču moraš vjerovati tako da se pakiram.

Ujutro u 5 sati zvoni alarm, i psujem sve od stoljeća 7-og, uz standardno pitanje, što je meni ovo trebalo.

Pred Lisinskim gužva, idu dva autobusa sve skupa 100 ljudi. Rekord u povijesti Runolista, 100 Runolistaša na jednom izletu.

Ukrcamo se u buseve i krećemo.

Mi smo u busu broj 1, koji se vozi drugi jer bus broj 2 vozi naš Joso, a on mora biti prvi. Mirimo se s činjenicom pozicije broj 2 busa broj 1.

Stajemo na kratku pauzu na pumpi u Sloveniji. Nesscaffe košta samo 1,99 eura, izlet je upravo postao jako dobar.

Naša prva postaja je Mozirski gaj, park cvijeća. Vodiči nas vode po parku koji je zbilja prekrasan. Ima svega, cvijeća, stabala, čakre nacrtane na betonu, vidikovac, kućice za vile s malenim namještajem…uglavnom sve preporuke za posjet.

Nakon razgleda Mozirskog gaja vozimo se prema slapu Rinka. Iskrcavamo se iz busa i hodamo do slapa cc 10 minuta. Izlet je upravo postao predobar.

Pored slapa se nalazi kafić Orlovo Gnezdo, prekrasna drvena konstrukcija do koje se penje stepenicama, izgleda kao iz neke bajke.

Sjedamo za stol, pijemo pivo i gledamo u vrhove pod snijegom, predobar prizor.

Nakon pivice krećemo hodati prema domu Planincev gdje nas čeka ručak.

Dok lagano hodamo prijateljica Ivana i ja se upuštamo u duboku umnu raspravu o smislu i bitku života, i dolazimo do divne nove poslovice: Ako čačkaš mečku, može ti se dogoditi i da zaplačeš.

Pa eto, ovaj izlet ima i life coaching funkciju za sve vas koji se spremate čačkati mečku. Dooobro razmislite. I zapratite me za još besmislenih savjeta i poslovica 🙂 🙂

Ručamo u domu, a mala Barina baš hoće da nas Daniel počasti skupocjenim štrudlama od 7 eura komad. Sad Daniel psuje sve od stoljeća 7-og, ali na kraju donosi skupocjene štrudle.

Ako se nađete u ovom domu nemojte se dati navući na skupocjene štrudle jer samo izgledaju dobro. Okus im je zapravo jako loš. Sad ste dobili još jedan savjet 7 eura vrijedan. 🙂

Nakon ručka ponovo u bus i vozimo se do slapa Palenk, radimo milenijsku fotografiju 100 Runolistaša i krećemo za Zagreb.

Bilo je mudrih glava koje su rekli da je izlet K-0, T-0, a ja bih predložila da se ovakvi izleti nazovu: Izleti po Hrvinoj mjeri. Možda bi se u društvu mogla napraviti jedna takva sekcija.

Stalno slušamo kako je život težak, kako je teško biti dobar čovjek, kako je teško raditi, kako je teško zaraditi, kako je teško ovo i ono, kako je i izlet baš bio težak.

E pa ovo je bio presedan, nešto je konačno u životu bilo lako i jednostavno.

Hvala Barama na trudu, organizaciji, svim pripremam i odgovorima na stotine pitanja.

Hrvoslava V.Ž.

PDF s planom izleta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)