Ferdinand Mikulić

Ferdinand Mikulić,

oženjen, otac kćeri i sina, član vodičke komisije HPD Runolist, predavač u Općoj planinarskoj školi, voditelj Male planinarske škole te HPS vodič A standarda. U društvu od 2019. godine.

  1. Volim planinariti jer…

Volim boravak u prirodi, i prirodu samu, i na otvorenom. Osim područja koja bi teško sami odlučili posjetiti, planinarenje mi donosi mir i opuštanje te otkrivanje lijepih i zanimljivih krajeva i ljudi kojima naša zemlja obiluje.

  1. Najljepša iskustva doživio sam na ova tri izleta s Runolistom…

Teško mi je izdvojiti neki izlet jer je svaki poseban na svoj način. Pratila me je tuča, kiša, snijeg, vjetar, niske i visoke temperature, nedostatak markacija, nailazak krda veprova… ali svaki je imao detalj ili više njih zbog kojeg mi se urezao u pamćenje. Konstanta svih izleta: unutarnji mir.

  1. Nema lošeg vremena, samo loše opreme. I zato uvijek sa sobom nosim…

Treba biti spreman za svaku moguću situaciju, ali s određenom mjerom kako ruksak ne bi bio pretovaren. Ono na što treba obratiti posebno pažnju je prikladna obuća i štapovi.

  1. Moja želja je

Želja je puno pa se nadam da će i vremena biti dosta.

  1. Poruka svima koji žele početi planinariti…

Ako želite upoznati nove krajeve i nove ljude, a posebno ako želite pobjeći od svakodnevnog užurbanog života i uživati (makar i na jedan dan) u miru i tišini šume, kamenjara, livada i proplanaka gdje ste uronjeni u svoje misli, krenite u planine. Nije važno više, jače i brže već samo vi i kilometri ispred vas. Svaki novi metar i napor koji se uloži višestruko se isplati. Nažalost, premalo stvari u životu radimo iz vlastitog zadovoljstva.

„Svako putovanje počinje prvim korakom“.  Neka ova kineska mudrost bude poticaj svima koji tek kreću u novu avanturu.