Alojz Zetović

Alojz Zetović

Turističko planinski vodič SGVH, predavač u OPŠ. Član sam Runolista od 2017. godine, kada sam pohađao OPŠ 2. generacije. Zasada posjete vrhovima do 2000m. Zanimanje: medicinski tehničar.

  1. Volim planinariti jer…

Odrastao sam u Slavoniji, a brda i planine vidio sam samo na „horizontu“ i pitao se što je na njima i iza njih. Sada odgovaram na to pitanje svakim odlaskom u planine.

Na planinarenju odmaram dušu, maštam, a planina me vraća u realnost pokazujući mi kada sam precijenio ili podcijenio svoje fizičke sposobnosti.

  1. Najljepša iskustva doživio sam na ova tri izleta s Runolistom…

Stvarno je teško izdvojiti neke izlete, svaki izlet s Runolistom donosi nova iskustva, zanimljive događaje i još zanimljivije ljude. Ipak moram izdvojiti dvodnevni izlet na Risnjak (1528m) u sklopu pohađanja OPŠ. Na tom izletu uz odličnu ekipu, prvi puta sam otišao iznad 1500 m.n.v. te prvi puta noćio u planinarskom domu (Schlosserov dom) do kojeg nema prilaza vozilom, nego ovisiš o onome što poneseš i o opremljenosti i ljubaznosti dežurnog domara, a u ovom slučaju domarice Vesne.

  1. Nema lošeg vremena, samo loše opreme. U ovu se opremu svakako isplati uložiti…

Iz mojeg iskustva to su definitivno gojzerice, ali niti jedan dio opreme ne smijemo zanemariti. Također torbicu prve pomoći uvijek nositi u ruksaku.

  1. Moja želja je popeti se na:

Triglav (2864m) u bližoj budućnosti, a u daljoj uspon na Kilimanjaro (5895m).

  1. Poruka svima koji žele početi planinariti:

Bitno je da imate želju i volju, pokušajte i svidjeti će vam se, ako ste pokušali i nije vam se svidjelo pokušajte s Runolistom, sigurno će vam se svidjeti.