Zapadna Medvenica

Osvrt na izlet.

Zapadna Medvednica dana 21.01.2023.

Moj prvi susret s ekipom iz HPD Runolist je nadmašila sva moja očekivanja što nije bas lako s obzirom na godine života i iskustva.

Pozitivna i negativna.

Bez obzira na činjenicu da sam se za izlet prijavila svega tri dana ranije,da nisam imala svu potrebnu opremu ni 12 sati prije okupljanja jer nisam stigla u šoping i željela sam odustati od izleta,glavni vodič  tog izleta je odigrao glavnu ulogu suporta a još nismo ni krenuli.

Uglavnom, u subotnje jutro 7:45 imala sam sve.

Volju i opremu( za nešto sam se pobrinula ja a za nešto vodič).

Kao sto sam već rekla a vjerujte mi uistinu je tako,nisam bas osoba koju je lako impresionirati i iznenaditi,  a bome i voditi a da imam puno povjerenje ali ova ekipa je sve to učinila.

Bez imalo pretjerivanja, činjenice su same slike izleta, ali nas 30 amatera je pratilo 8 vodiča!!!!

Znači 1 vodič na 3, nešto osobe

( samo za usporedbu, u nekom aranžmanu sam išla na Premužićevu stazu-sjeverni Velebit….. bilo nas je 47 amatera  i samo 1 (JEDAN) vodič!!)

U šumi, cesti, makadamu, u blato, iz blata, u snijeg, snježnu mećavu….. uz nekoliko raspona temperature, vremenskih uvjeta,u šutnji, nekom svom zenu ili brbljajući, dionica od cca 19 km i 940 m uspona je prošla naporno ali SIGURNO i u dobrom i pozitivnom duhu upravo zahvaljujući ovim mladim nesebičnim i nadasve brižnim ljudima u crvenim jaknama s visokom dozom profesionalizma.

Niti u jednom jedinom trenutku a družili smo se od  7:45-16 sati,nitko nije bio zanemaren, zapostavljen ili zaboravljen.

A to jako puno znači kada mi, amateri sami odlučimo probijati  neke svoje granice i samouvjerenošću ” ja to mogu” a možda i tvrdoglavošću, neadekvatnom opremljenošću ( nekome se odlijepio džon na cipelama,neko nije imao tople rukavice, magnezij….)ugrožavamo možda cijelu grupu.

Hvala ti Tom što nisi dao da odustanem prije nego sam i krenula.

Filip( mislim da sam točno zapamtila ime) hvala za svako ” možete vi to, hajde korak po korak, još samo malo već se vidi krov Grafičara” dok ja cmizdrim na zadnjem usponu.

Marko, hvala ti što si “puzao” iza mene( nisam ni skužila da sam zadnja!!!) na povratku.

Hvala mladom kolegi sa Fran Mihaljevića( ne znam kako se zove) za čavrljanje i slikanje.

Hvala svim  ostalim vodičima za pruženu ruku da preskočim potok ili blatnu jarugu, usmjeravanje kuda hodati,hvala za svaki argumentirani, frendski i nimalo nadmeni i podcjenjivački savjet meni i ostalima, za svaki uzvik ” desno!!!”( na prvom nisam znala kaj se dešava ali sam poslušno ( mada bas i nisam takva) odskočila.

To se zove vodstvo,podrška,briga,vjera, nesebično prenošenje znanja!!!

To su vrijednosti koje cijenim a koje se danas rijetko sreću.

To sam sve našla  s vodičima HPD Runolist!!!

A hodati moram sama!!!!!

I budem, s Vama.

Iza mene je sada dodatnih 19 km, prvo iskustvo planinarenja po snijegu i snježnoj mećavi, 15 kg blata na gojzama,bol u mišićima, 1400 sagorjelih kalorija i ponos, sreća i osmijeh jer je sve prošlo super upravo zahvaljujući Vama vodičima i svim ostalim sudionicima izleta.

Veselim se svakom sljedećem izletu!!!

A veliko hvala svima za ovaj.

Vedro!!

Ana Hrustić

PDF s planom izleta

Komentar o “Zapadna Medvednica 21.01.2023.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)