Strahinscica

Osvrt na izlet Strahinjčica 14.6.2020 g.

Prvi dugoočekivani izlet HPD-a Runolist nakon karantene bio je na Strahinjčicu i svi smo mu se jako veselili. U nedjelju, 14. lipnja, 25 planinara uživalo je na kružnoj turi: Podgora Krapinska 180 m – Gorjak 678 m – vidikovac Slon 445 m – planinarska kuća Na Strahinjčici 618 m – vidikovac Dedek 684 m – vrh Sušec 846 m – pl. kuća Na Strahinjčici – Jelenske Pećine – Podgora Krapinska.

Bio je topao dan od ranog jutra ali srećom je Strahinjčica planina većinom prekrivena šumom pa smo planinarili u ugodnom hladu i preživjeli vrućinu unatoč djelomično vrlo strmim padinama.

Društvo su nam obogatila i dva prekrasna psa a meni su osobni highlight bile hrpe ukusnih šumskih jagoda uz samu stazu i to u više navrata kao i fenomenalan pogled s vidikovca Dedek na zapadni dio Zagorja.
Flora planine je u ovo godišnje doba posebno bogata pa smo naišli na biljne vrste poput perastolisnog klokoča i šumskog ljiljana. Glavni vodič Goran Žorić je još jednom obavio predobar posao na čemu mu svi zahvaljujemo baš kao i njegovim kolegama Zoranu i Dinu.

Ukupno smo hodali šest 6 sati odnosno cca 14 km a visinska razlika je bila cca 900 m. Svi smo uživali u vedroj atmosferi i prekrasnoj prirodi te jedva čekamo sljedeća vedra druženja 

 🌿☀

Erna Ž.

Plan izleta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)