Stankov vrh na Bilogori

Osvrt na izlet Stankovog vrha/Rajčevica na Bilogori

Napokon je osvanuo lijepi i topli vikend pa kud bolje to iskoristiti nego malo se maknuti iz grada, otići negdje u prirodu i provesti dan u hodanju i dobrom društvu. Gledamo kud bi išli i vidimo da je za taj vikend planiran izlet na Stankov vrh na Bilogori. Zahtjevnost ture K1 T1, taman lijepa šetnjica nakon nekog vremena mirovanja i tako odlučimo da idemo.

Okupljanje je bilo u 06:50 kod Lisinskog i krećemo put Glogovca, nedaleko Koprivnice. Tamo se naravno staje na obaveznu kavu. Malo prije 10 smo počeli naše hodanje. Put nas  je vodio kroz šumu i livade. Prvo smo došli do  planinarske kuče Anin vrh gdje smo  napravili kratku pauzu  za slikanje i krenuli prema našem odredištu Stankovom vrhu(309 mnv). Stankov vrh je najviši vrh Bilogore, ali je zapravo neznatno uzvišenje u prostranom šumovitom i blago brežuljkastom krajoliku. Na najvišoj točki su kameni stup s obilježjem vrha i nekoliko drvenih klupa sa stolovima. Tamo se napravila duža pauza za ručak, odmor i naravno nezaobilazno slikanje.

Nakon odmora nastavili smo dalje kroz šumu prema našoj krajnjoj točki Podravska klet, koja se nalazi kod mjesta Starigrad. Tamo je bilo moguće jesti što nas je većina iskoristila. Nakon odmora i jela krenuli smo polako prema busu i nazad prema Zagrebu.

Slađana T.

Plan izleta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)