Povodom Svjetskog dana srca 29.9.

Jučer je u punoj dvorani Kaptol Boutique Cineme održana javna tribina o iznenadnoj srčanoj smrti. Ponosni smo što je predsjednica Udruge Ritam srca prim. dr. sc. Borka Pezo Nikolić članica HPD Runolist i često nam se pridružuje na našim izletima, a na fotki je s vodičicom Aleksandrom.

Ovaj put mi smo došli podržati našu Borku.  Dr. Pezo i njezini kolege kardiolozi na tribini su istaknuli zabrinjavajući podatak da su srčane bolesti ubojica broj jedan na ovim prostorima i to potkrijepili podatkom da u Hrvatskoj svakih sat vrremena od srčanog zastoja umre jedna osoba.

Dobra vijest je da možemo puno učiniti prevencijom i ranim prepoznavanjem simptoma bolesti. Ovo je iznimno važna zdravstvena tema za cjelokupnu populaciju i posebno važna za nas planinare za koje je zdravo srce preduvjet za obuvanje gojzerica. Radu ove Udruge s plemenitim ciljem možemo pomoći između ostalog i učlanjenjem u Udrugu koje je besplatno.

Povećanjem članstva Udruga dobiva na važnosti, jača se svijest za ovu zdravstvenu problematiku i stručnjacima kao što je naša draga doktorica Borka daje se mogućnost da još više istražuju i pomažu nam u očuvanju našeg kardiovaskularnog zdravlja. A ako smo zdravi živimo kvalitetnije i sretnije!

Podržimo Udrugu poslušajmo što nam preporučuju stručnjaci i učlanimo se u što većem broju! Hvala od 

Pročitaj, važno je! https://www.ritamsrca.hr/

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)