posebna priznanja Hrvatske planinarske obilaznice

Po prvi put u povijesti naši članovi primili su posebna priznanja Hrvatske planinarske obilaznice

Veselimo se s vama podijeliti prelijepu vijest za kraj godine. Čak tri naša člana nagrađena su u kategoriji posebna priznanja za obilazak minimalno 100 vrhova Hrvatske planinarske obilaznice. Sanja Kovačić, Nino Varga i dugogodišnji iskusni vodič Krešimir Gracin primili su posebna priznanja Hrvatske planinarske obilaznice na svečanoj podjeli održanoj u subotu, 17. prosinca 2022. u 11 sati u Amfiteatru Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Čestitamo im na ovom ostvarenju i želimo da budu poticaj i drugim članovima. U linku na kraju teksta možete pogledati sve kategorije i pronaći još sedam naših članova u određenim kategorijama.
Ivana V., Snježana B., Ivan M., Igor V., Dominik P., Marko M. vodič Ferdinand M. primite naše čestitke.
Za sve koji se žele bolje upoznati s idejom HPO-a donosimo informacije u nastavku.


Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu visoka priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.


Hrvatsku planinarsku obilaznicu priredila je Komisija za planinarske putove HPS-a, a otvorena je 14. svibnja 2000. prigodom obilježavanja 125. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj.

https://info.hps.hr/putovi/hpo/obilaznici?award=1

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)