Osvrt na izlet

„Pićan – Slap Sopot – Sv. Šimun (Gračišće) – Gavranovo Krilo – Kostrčani – Pićan“ dana  28.5.2023.

Putovanje u Pićan započeli smo u nedjelju 28. svibnja kada smo u 5 ujutro autobusom napustili Zagreb. Put je trajao malo više od 3 sata, a na odredište smo stigli nešto poslije 8 ujutro. Tamo smo se kroz 30 minuta pripremili za planinarenje pa smo se u 8.45 zaputili na 16 kilometara dug put.

Unutar slijedećih 6 sati koliko je trajalo planinarenje imali smo priliku vidjeti prelijepe krajolike koji su uključivali Slap Sopot i nešto manje poznati Slap Gavranovo krilo te selo Gračišće iz kojeg su se pružali odlični pogledi na okolne vizure. Putovanje smo završili ručkom u konobi Dišpet gdje smo imali priliku probati tradicionalnu istarsku kuhinju koja je uključivala i istarsko pivo.

Treba spomenuti i da je put bio jako dobro organiziran, staza nije bila previše zahtjevna, a uzeli smo i pristojan broj pauza. Kad se sve zbroji i oduzme moglo bi se reći da je put bio dobro izbalansiran na način da je bio izazovan, ali ne i nemoguće težak (iz perspektive čovjeka koji je prvi put planinario.).

Jedinu otegotnu okolnost predstavljala je temperatura koja su se toga dana penjala i do 26 stupnjeva. Sve u svemu, izlet se pokazao kao zanimljivo iskustvo i odlična prilika za sve one koji žele biti aktivni, a usput istražiti dijelove Lijepe Naše koje u suprotnom vrlo vjerojatno nebi posjetili.

Luka B.

PDF s planom izleta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)