Osvrt na peti izlet OPŠ 14G Hpd Runolist

Risnjak 4. 5. 2024.

Evo, mene pripala čast napisati osvrt za 5. izlet naše planinarske škole na Risnjak.
 
Ustajanje u subotu prije četiri sata u jutro nije mi pomoglo da stignem na vrijeme za okupljanje kod autobusa u 5 i 15. No, to jutro je očito bilo posebno izazovno za mnoge, pa se nadam da mi je oprošteno ̈●v.
 
Svi smo uzbuđeni kao i svaki put kad krećemo na izlet. Meni je prvi put da idem na Risnjak pa se posebno veselim (mislila sam da me neće omesti ni viroza koju sam netom preboljela). Stižemo na Platak i jedva čekamo da krenemo. Služi nas i vrijeme: vlažno, ali bez kiše. Malo sam zabrinuta jer osjećam da se nisam potpuno oporavila, ali priroda je čarobna, zelena netaknuta šuma koju čuješ kako diše. Sva sreća nismo naišli ni na jednog risa ● ̈v●.
 
Polako se penjemo prema vrhu Staza je u početku široka i lagana, ali onda postaje strmija. U kombinaciji sa blatom nastalim od kiše dan prije usporavamo, ja oprezno pikam sa štapovima.
Sklisko je, ali napor u kombinaciji sa svježim šumskim zrakom i ljepotom prirode oko nas izbacuje iz nas sav stres nakupljen tijekom tjedna. Igor je metla, najradije bi se ustrčao gore, ali strpljivo korača za mnom. Hvala ti.
 
Napokon stižemo na proplanak, Schiosserov dom, zatvoren je, ali mi smo to unaprijed znali pamveselo vadimo klopu iz naprtnjača. Puše hladan vjetar i magla je , te pada odluka da ne idemo do vrha. To nam ostaje za neki drugi izlet. Slikanje i polazak natrag.
 
Na Platku nas dočekuje topli ručak i čaša pive. Savršeno, zaslužili smo! Opušteno, uz smijeh ponavljamo vezanje čvorova koje smo naučili, a i poneki novi. Hvala vodičima na predivnom danu i strpljenju!
 
Na kraju se umorni vraćamo put Zagreba, ali sretnih lica, svatko od nas nosi u sebi svoje male, ali važne današnje pobjede. Već se veselimo sljedećem izletu.
 
Olivera M.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)