Medvednica

Osvrt na izlet:

MEDVEDNICA 06.03.2021. Šestine – Sljeme, staza 52 „HPD“

Veli Zoran: „ Mi imamo jedno pravilo da svaki novi član napiše osvrt na izlet“, onda se malo ispravi pa veli: „Mislim, to je posebna čast i privilegija“.

Uglavnom da Zoran nije organizirao ovaj kako ga je nazvao „povratnički izlet“ (većina sudionika nije par mjeseci planinarila),  vjerojatno bi i moja želja za planinarenjem ostala samo na kupovini opreme u Decathlonu. S obzirom na to da nikada nisam prehodala ni uspon ni spust sa Sljemena i postojao je kod mene izvjesni strah i nesigurnost … da li ja to mogu?

Dakle krenuli smo iz Šestina… prvi šok – mislim taj početak je fakat strm… zadihala sam se kao parna lokomotiva već nakon prvih pola sata hodanja i tako sam nastavila kod svake malo jače strmine. Jedva sam dočekala, a i dobro mi je došla kratka pauza za skidanje viška odjeće.

Dino koji je bio zadužen za začelje kolone,  je jedan divan, strpljiv mladić koji mi je stalno davao podršku: „samo polako, korak po korak, nema žurbe“, to mi je puno pomoglo, a i stekla sam  dojam da ne kočim ostatak grupe… barem ne previše.

Kako je to bio moj prvi izlet na planinu u sklopu planinarskog društva Runolist, nisam baš bila sigurna što se desi kad netko jednostavno više ne može dalje hodati (a toga sam s najviše bojala), no sad mi je i ta dilema otklonjena. Iako sam ja uspjela Runolisčani su jako solidarni i vjerujem da ne bi bio problem da mi se tako nešto desilo … osim ako me  sad više ne budu pozivali na izlet hahaha.

Izlet mi je bio prelijep, dan kao izmišljen, hladno taman da ne bude prehladno, sunce, snijeg, nije bilo blata, oni zvukovi šume kad se topi snijeg pa se čuje kao da pada kiša, veći dio puta (izuzev strmina gdje sam mislila da će mi srce iskočiti) sam uživala. Moram priznati da sam u povratku ipak bila puno opuštenija. Ljepotu prirode i prekrasne poglede koji se pružaju s naše Medvednice ne trebam posebno opisivati.

Društvo koje se danas skupilo bilo je jako friendly raspoloženo, s obzirom na to da nikoga ne poznam od prije osjećala sam se jako ugodno u njihovom društvu i od svakog sam ponešto naučila.

Veli Zoran: „Najsretniji sam kad vidim osmjeh na licu“, današnji izlet izmamio je osmjeh na mom licu.

Samo vedro!

Danijela Hajduk

Plan izleta - pdf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)