Krk

Osvrt na izlet

Krk – Kanjon Vrženice – Život krade, more vrati!

Život krade, more vrati. Tako je i bilo na našem izletu na otok Krk. Više od 60 planinara iz našeg društva i prijatelja iz drugih planinarskih društava uživalo je prošle nedjelje šetajući uz more, po kršu i udišući divni morski zrak.

Turu smo započeli u Baškoj iz koje smo se uputili prema kanjonu Vrženice. Teško je riječima opisati koliko je sam kanjon spektakularan. Provlačenje kroz uske kamene procijepe, pentranje po stijenama, divni krški krajobrazi – pomalo kao da ste upali u neki avanturistički film. Po izlasku iz kanjona penjali smo se na vidikovac Rebica, družili s ovčicama na koje smo naišli, uživali u divnim pogledima na more, obližnje otoke, savršeno izgrađene suhozide i okinuli valjda sto tisuća slika. Uslijedio je duži i malo zahtjevniji spust do uvale Vela Luka. To je bila točka u kojoj više ne znaš u koju stranu da gledaš – jer gdje god baciš oko prizori su kao s razglednica. Duge, čiste plaže, bistro modro more, bijele krške stijene. Melem za oči i dušu.

U Veloj Luci smo odmarali sat vremena, ručali, toćali noge u moru, guštali kao gušteri na suncu. Dio ekipe penjao se i na obližnje ruševine iz vremena Bizantskog carstva. Nakon odmora smo se ponovno penjali do vidikovca Rebica i nastavili hodati prema Baškoj. Ukupno šest sati čiste uživancije, hodanja, smijeha i veselja.

Veliko hvala našem Zokiju koji je brinuo za ovu pozamašnu gomilicu planinara i svim pomoćnim vodičima.

Do nekog sljedećeg morskog izleta, uživajte u divnim slikama s Krka.

Jelena G.

Plan izleta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)