Godišnja skupšitna

GODIŠNJA SKUPŠTINA HPD RUNOLIST- NOVO VODSTVO I PLANOVI ZA 2020.

Prošlog je tjedna, 15. siječnja, održana redovita Skupština planinarskog društva Runolist. Na početku 2020. godine osvrnuli smo se na rad Društva u prošloj godini, ustrojstvo društva te smjernice i planove za tekuću godinu.

Promjene u vodstvu Društva

Na Skupštini su članovi odlučivali o novim predstavnicima tijela Društva. Dosadašnjeg predsjednika Društva Antu Tončija Buličića naslijedio je Zoran Filipović, čiju su kandidaturu podržali gotovo svi prisutni članovi Društva. Naš je Tonči za kraj svog mandata održao prigodni govor, zaželio nam puno novih članova i uspješnih planinarskih izleta, a od Društva je dobio priznanje za svoj dosadašnji predani rad i ostvarene rezultate, te prigodni poklon. Tonči i dalje ostaje dio nas kao član Društva i vjerujemo da će svojim iskustvom i savjetima podržavati naš rad i buduće planove.

Novi (i stari) dopredsjednik društva je Danijel Bara. Ivonu Ćurko, blagajnicu Društva, zamijenila je Kata Klarić. U Nadzorni su odbor mjesto dosadašnjih članova Meri Filipović, Siniše Krunića i Luke Basarića izabrani Elvis Sever Koren, Jelena Gašpar i Luka Basarić. Predstavnici Suda časti po novom ustrojstvu su Želimir Sappe, Dragica Mahalec i Zlatica Kozjak Mikić. Novi tajnik Društva je Goran Žorić.

A kakva nam je bila 2019. godina?

Bila je odlična. J Odlično u brojkama znači da je Društvo bogatije za 146 novih članova. Održali smo dvije Opće planinarske škole koje je upisao 81 polaznik. Četiri naša vodiča završila su vodičku školu HPS-a (Aleksandra Ljuba, Goran Žorić, Dejan Čabrajić, Tatjana Lončar), a tri člana su završila tečaj za markaciste.

Od planiranih 48 izleta u 2019. godini, održano je njih 40 a osam je otkazano zbog jako loših vremenskih uvjeta. Osim na izletima družili smo se i na zanimljivim prezentacijama u prostorijama Društva te na kazališnim predstavama.

Na Skupštini je prezentirano i usvojeno i financijsko izvješće za 2019. godinu te su dodijeljena priznanja i zahvalnice aktivnim i vrijednim članovima.

Što planiramo u 2020. godini?

S obzirom na to da je prethodna godina bila više nego odlična, planiramo nastaviti s dobrim praksama, ali i uvesti neke novitete. Trudit ćemo se raditi više na promidžbi Društva i zadržavanju i aktiviranju članova. Krajem ožujka kreće nova OPŠ, sedma generacija. Četiri nova vodiča kreću na školovanje u HPS. Planiramo ustrojiti i Visokogorsku sekciju unutar Društva te organizirati niz zanimljivih aktivnosti (tečajevi, prezentacije, druženja…).

Plan izleta za 2020. godinu objavljen na stranicama društva, obuhvaća 47 izleta, uključujući i godišnji izlet Društva na Dolomite.

Veselimo se godini i izletima pred nama i pozivamo sve zainteresirane osobe da postanu dio našeg veselog Društva. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)