Jučer na Kalniku i službeno je završila proljetna Opća planinarska škola HPD-a Runolist 2018. I treća generacija, nakon uspješno položenih ispita i odrađenih izleta dobila je konačno svoje diplome. S ponosom objavljujemo da je naše planinarsko društvo bogatije za još 25 školovanih planinara. Dobili smo i treću Elitnu generaciju!!!! Što reći nego ČESTITAMO našim slavljenicima!!
Kako je to jučer bilo???
SVEČANO i točno ovako! 🙂

Kalnik je već tradicionalno sa svih svojih 7 zubiju 😉 spremno dočekao veselu družinu naših školaraca. Za one koji ne znaju- sedam zubiju je sedam stijena koje iz daljine svojim oblikom podsjećaju na zube. Njima u pratnji (ne zubima- nego školarcima) bilo je još desetak po planinarskom stažu starijih kolega, članova našeg Društva koji su im došli dati podršku.
Padala je kiša dok smo putovali prema Kalniku (valjda se i nebo rastužilo što je završila škola), pa nam je to pomalo otežalo zadatak ali nas nije spriječilo da ga odradimo. Naime, radi mokrog i klizavog terena, malo adrenalina priuštili smo si tek na sedmom zubu. Naravno uz obavezne sigurnosne mjere, uz pojas kacige i sigurnosno uže naši su članovi sigurno „prizemljili“.

U povratku s vrha Vranilca (643 m) rezimirali smo sva predavanja, izlete, i sve  što smo zajedno  dobili zahvaljujući ovoj našoj dvomjesečnoj avanturi. Malo smo i igrali kalodont u koloni što znači da dosadi nije bilo mjesta u našim redovima.
Dolaskom do sjenice  kraj Planinarskog doma, uzbuđenje je bilo na vrhuncu, a ozarena i sretna lica naših polaznika dok su dobivali svoja uvjerenja i diplome dala su potvrdu našim vodičima da su i ovaj puta dobro odradili svoj posao.
Dragi naši svi, hvala na svemu! Vidimo se ubrzo na Samarskim stijenama, ali i u Jesenskoj već četvrtoj po redu Općoj planinarskoj školi HPD Runolist. Čekaju nas neke nove Mije, Petre, Sandre, Damiri, Jelene,Andreji, Goge, Ivice i tko zna koji sve divni ljudi, a budući planinari. Uz planinarski pozdrav,
VEDRO!

Galerija slika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)