Dino Dugandžija,

Dino Dugandžija

HPS vodič A standarda od 2022. godine, u društvu od 2019. godine. Dodatna edukacija za visokogorstvo u zimskim uvjetima, priprema za B standard u HPS-ovoj vodičkoj službi.

 

1. Volim planinariti jer…

… mi dopušta da „napunim  baterije“ i maknem se od svakodnevnog stresa i obveza te uživam u ljepotama prirode i svježeg zraka. Toliko je prekrasnih mjesta svugdje oko nas da se jednostavno mora iskoristiti svaka prilika za doticaj s prirodom.

 

2. Najljepša iskustva doživio sam na ova tri izleta s Runolistom…

– Kanjon Krupe 18.8.2019. – fenomenalna ekipa u 2 kombija, odličan dan popraćen odličnim vremenom te neizostavna količina smjeha i dobre zezancije.

–  Samoborsko gorje 11.7.2021. – lagani hedonistički izlet koji je krenuo u 9, imao glavnu pauzu od sat i pol te završio oko 15 s nastavkom kremšnita u Samoboru – dan za pamćenje!

– Oštri Medvjeđak – NP Plitvička jezera 9.4.2022. – laganiji izlet na vrhove u blizini NP Plitvička jezera popraćen posjetom jednom od najljepših nacionalnih parkova te druženjem kasnije u restoranu uz finu hranu te 3 godišnja doba kroz dan. Odlična ekipa, odličan dan, nezaboravni užitak.

 

3. Nema lošeg vremena, samo loše opreme. I zato uvijek sa sobom nosim…

Uvijek nosim naglavnu lampu i rezervne baterije što se tiče opreme – jer iskreno, nikad se ne zna kada i ako će vas mrak uloviti. S druge strane, kabanicu/dobru vodootpornu vjetrovku je uvijek dobro imati, u slučaju nagle promjene vremena.

 

4. Moja želja je…

… prenijeti što više znanja koja steknem i naučim, ali i također nastaviti učiti. Također želim i proći što više europskih staza i ferrata jer su mi jako zanimljive, a potencijalno i posjetiti neki  4-tisućnjak. 😊

 

5. Poruka svima koji žele početi planinariti…

Svima koji žele planinariti želim poručiti da krenu čim prije, ali da krenu polako i sigurno i da ne prepuštaju egu da preuzme. Poanta planinarenja je užitak za sve, bez potencijalne ugroze nas samih i drugih planinara.