Osvrt na izlet

MEDVEDNICA  – OBITELJSKI 24. 02. 2024.

Obiteljski izlet po Medvedničkoj šumi je uvijek dobra ideja, pogotovo ako imaš manje dijete koje ispituje tisuću puta “kad će vrh?”. Ovog puta ispitivanja skoro da i nije bilo, jer joj se pridružilo još troje vršnjaka. 
 
O Medvednici ne trebam puno pričati, svi znamo koju nam ljepotu pruža njena priroda, u bilo koje doba godine. Okupili smo se kod tunela Sljeme i krenuli. Noć prije je padala kiša i blatna staza nam nije smetala.  Laganim korakom uz kratka zaustavljanja mogli smo vidjeti kako se priroda budi, a proljetnice sramežljivo najavljuju proljeće. Stigli smo do Grofice i uživali u hrani i piću.
Od Grofice zaputili smo se prema prema kapelici Majke Božje Sljemenske i Župnom domu, gdje su nas velikodušno dočekali i počastili. Gospodin svećenik, p. Špiranec, je ispričao zanimljivosti o kapelici, njenoj povijesti, gradnji i samoj ljepoti. Činovničkom livadom krenuli smo prema vrhu Sljeme. Prolazili smo preko staze za sanjkanje, koja nije bila idilično bijela, te smo ideju o sanjkanju preskočili. Dan je bio vedar, što znači da je i pogled na grad bio lijep. 
 
Svi možemo biti ponosni na naša četiri najmlađa planinara koji su hrabro prošli cijelu stazu. Za koju kažu da je njezina težina “lagana”, ali za sve klince i nas koji smo još uvijek u duši zaigrani, savršena.
Hvala vodičima na organizaciji i strpljenju uz više obiteljskih izleta.
Kristina
 
Išla sam na Sljeme prvi put pješice. Bilo mi je vrlo zabavno. Najviše mi se svidjela hrana i žičara. Htjela bih ići opet.
Gita (7)
 
 
PDF s planom izleta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)