Highlander-Velebit

Poštovane planinarke i planinari,

Želite li saznati što je i tko stoji iza  HIGHLANDER Velebit Croatia

HIGHLANDER Velebit ultimativni je planinarski festival, koji se održava već petu godinu, a njegova je trasa duga 104 kilometra te prolazi Nacionalnim parkom Sjeverni Velebit i Nacionalnim parkom Paklenica. Ove godine HIGHLANDER Velebit traje od 25. do 30.rujna 2021.

Sudionici mogu izabrati jedan od tri različita formata HIGHLANDER-a:

HIGHLANDER Velebit čija ruta iznosi 104 km te kreće od Zavižana i završava u Starigradu – Paklenici. Ruta slijedi Premužićevu stazu do Baških Oštarija, a potom kreće najzahtijevniji dio – prolazak kroz Ramino Korito i uspon na Panos. Nakon Panosa, dolazi se na Veliko Rujno nakon kojeg slijedi dugo očekivani cilj, smješten uz more, i dolazak do HIGHLANDER titule. Sudionici moraju proći 4 kontrolne točke i cilj u 5 dana (od 25. do 30. rujna) te prikupiti žigove kojima se evidentira njihov dolazak na svaku kontrolnu točku.

HIGHLANDER55 Velebit 48 je kilometara duga avantura života koja traje od 25. do 27. rujna i prolazi Premužićevom stazom od Zavižana do Baških Oštarija. Sudionici moraju proći 2 kontrolne točke (Spomenik Alanskom odredu i Skorpovac) prije cilja na kojem i službeno dobijaju titulu HIGHLANDER55 Finishera.

HIGHLANDEREXPERIENCE Velebit najnoviji je HIGHLANDER format i savršeno je prilagođen osobama s malo slobodnog vremena, a željom za boravkom u prirodi. Unutar 33 sata trajanja, sudionici će istražiti dio Velebita, spavati pod predivnim zvjezdanim nebom i osjetiti djelić HIGHLANDER iskustva i načina života. Ruta HIGHLANDEREXPERIENCE Velebita iznosi 30 km, a događaj traje od 25. do 26. rujna. 

Uz planinarenje, HIGHLANDER Velebit sudionicima nudi mogućnost sudjelovanja na raznim edukacijama i predavanjima planinarske tematike, satove yoge te druženja s ostalim sudionicima uz svirku bendova. Sav taj dodatni program HIGHLANDER čini pravom avanturom života i planinarskim festivalom jedinstvenim u svijetu.

HIGHLANDER Velebit događaj je koji s ponosom promovira ljepote hrvatskih planina, nacionalnih parkova te stavlja naglasak na Hrvatsku kao zemlju raznolikih ljepota netaknute prirode i surove divljine. Avanturom života naglašava se i važnost povratka prirodi te boravka u njoj, kao i njena korisna djelovanja ne samo na fizičko zdravlje, nego i na zdravlje uma. Filozofijom: “Take only pictures, leave only footprints”  educira se sudionike o važnosti očuvanja netaknute prirode te tijekom događaja sudionici svo svoje smeće nose sa sobom.

Za više informacija posjetite:
Službenu web stranicu HIGHLANDER Velebit Croatia: https://highlanderadventure.com/velebit/hr Službenu Facebook stranicul: https://www.facebook.com/highlandercroatia/
Službeni Instagram profil: https://www.instagram.com/highlandercroatia/

Veselimo se druženju i Vašem dolasku,

Zainteresirani članovi društva za više informacija mogu se javiti predsjedniku društva Zoranu Filipoviću

Vedro!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)