14.10.2017 – Hrastovička gora – Kestenijada
Ovaj vikend smo bili pozvani na kestenijadu na Hrastovičkoj gori.
Siniša nam donosi doživljaje s izleta:

“Ove subote smo bili pozvani sudjelovali u jesenskoj kestenijadi u Petrinji na Hrastovačkoj gori, pa smo se tako prema već redovnom rasporedu okupili u 7h kod Lisinskog i autobusom prevezli do odredišta. Cestu je zaogrnula poprilično gusta magla i stvorila onaj pravi mistični jesenji doživljaj.

U Petrinji smo uz kavu i doručak pričekali 9h kada se službeno otvara program i počinje pohod na goru. Međutim, naš plan puta je bio ponešto drugačiji pa smo se nakon uvodnog govora organizatora prevezli do Hrastovice i odatle započeli uspon.

Dvoje polaznika JOPŠ-a je dobilo uloge vodiča te su nas kroz blagu maglu i šumu sigurno doveli do odredišta. Staza je bila prilično zanimljiva a nekima i pomalo zahtjevna već u samom početku, sigurno zato što su očekivali šetnju parkom. 😉 Ipak, brzo su se prilagodili i spretno prošli mokrom i mjestimice blatnom stazom..

Na dom smo stigli oko 11h gdje smo se okrijepili, prošetali u okolici, brali kestene, te se prijavili za sudjelovanje u sportskom programu kestenijade. Kako je program počeo iza 13h stigli smo sudjelovati samo na povlačenju konopa i iako društvo nije odnijelo pobjedu, momci i cure su pokazali borbenost i srčanost.

U 15h smo započeli spust kojim nas je vodilo drugo dvoje polaznika JOPŠ-a. Na ovoj stazi smo imali reprizu Kamanja gdje je veći dio bio blatnjav ali kako je staza relativno kratka i kako smo otvrdnuli na ovakve neprilike, to je više bila usputna zanimacija nego prepreka.

Na kraju staze nas je dočekao autobus te nas prevezao na brzu kavu i potom do Zagreba. Možda staza nije bila teška ali mnoge je tijekom vožnje hvatao drijemež kojem baš i nismo uspijevali pobjeći. Sreća što vozač nije bio jedan od tih. :D”

Vedro.
Ante tonči Buličić, profesionalni vodič SGVH.

galerija slika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)