NAJAVA IZLETA -11.03.2018.(nedjelja) Trakošćan-PD Pusti Duh-Ravna Gora
Trakošćan-PD Pusti Duh-Ravna GoraPočetna točka ovog planinarskog izleta je parkiralište hotela Trakošćan, nasuprot dvorca Trakošćana. Prilaz automobilom za one koji dolaze iz Zagreba najpogodniji je autocestom do izlaza Trakošćan kod Macelja.

Prva markacija je na ulazu u šumu kod hotela Trakošćan. Ugodan put se blago penje do sela Vrbanići te kroz njega do Kotarščaka u kojem je križanje putova. Odavde postoji nekoliko varijanti puta prema vršnom dijelu Ravne gore. Lijevo put vodi prema Paskovoj kleti, zaselku Šveci i Velikim pećinama, a desno najkraća varijanta preko Meljana.

Najlakši je uspon šumskim putem od zidane Paskove kleti koja se nalazi 10″ od križanja u Kotarščaku, na putu prema Velikim pećinama. Od klijeti markacija vodi kroz zaselak Paski, a nakon što prođe pokraj zdenca (voda za piće) nastavlja se uspon usječenim putem do glavnoga grebena Ravne gore.

Od mjesta gdje markacija izlazi na greben 3″ lijevo je planinarska kuća Pusti duh, a 5″ desno kapela Sveta Tri Kralja i još 5″ dalje Filićev dom (PD Ravna gora Varaždin). Oko 10″ od križanja u Kotarščaku je kod Paskove kleti raskrižje gdje desno odlazi planinarska staza kroz zaselak Paski do planinarske kuće Pusti duh, a lijevo nastavlja široki put izohipsom prema zaselku Šveci iznad Cvetlina.

Malo iza zaselka počinje u šumi desno klinčani put u alpskom stilu koji se penje 10″ kroz stijene na vrh Velikih pećina. Na vrhu je razgledna piramida.
Žig se nalazi malo naprijed od vrha, u Filićevom Domu.
Težina izleta ovisi o količini snijega.
Na izlet se ide osobnim automobilima

Okupljanje i polazak je u nedjelju 11. ožujka u 07.00 sati kod KD Vatroslav Lisinski (Trnjanska ulica ), odnosno u 08.00 sati kod hotela Trakošćan, za one kojima je to zgodnije. 

Zainteresirani za izlet javite se Tončiju na broj mob. 099/2120206 ili Zoranu na broj 091/5333472..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)