Lorena Draženović

Lorena Draženović

Zovem se Lorena Draženović, po struci sam kineziterapeut i radim s djecom s teškoćama u razvoju. U planinarskom društvu Runolist sam od srpnja 2022. Završila sam OPŠ, generacija 11G “Paklene naranče” nakon čega sam ostala u Društvu kao pomoćni vodič. 

Planinarim već dugi niz godina, a posebno se ponosim time što sam 2021. godine uspjela završiti Highlander 55 na Velebitu. 

  1. Volim planinariti jer…

U prvom redu zato što me to opušta. Planine su oduvijek bile mjesto na kojem se mogu isključiti i relaksirati. Boravak u prirodi uvijek mi pruži neku novu perspektivu, novi pogled na stvari.  

  1. Najljepše iskustvo doživjela sam na sljedeća 3 izleta s Runolistom…

Klek (vrlo izazovan izlet zbog otežanih vremenskih uvijeta ali i to je trebalo proći ), Grižane (predivna staza, predivno vrijeme), Premužićeva staza, Velebit (po meni najljepša stza na kojoj sma bila). 

  1. Nema lošeg vremena, samo loše opreme. I zato uvijek sa sobom nosim

Kabanicu i dodatne nad hlače za kišu. Ono u što se definitivno treba i isplati uložiti su na prvom mjesecu gojzerice. Gojze koje su udobne i nepromočive čine veliku razliku. 

  1. Moja je želja je završiti…

Annapurna BC trek. 

  1. Poruka svima koji žele početi planinariti je…

Samo krenite. Planinarenje je aktivnost u kojoj ćete upoznati hrpu predivnih ljudi, garantiram vam. To je aktivnost koja vam definitivno pruža određeni oblik mira i relaksacije, pogotovo ako ugasite mobitel. I na poslijetku to je aktivnost u kojoj sami birate tempo kojim ćete ići i na taj način si olakšavate ili otežavati uspon, ovisno o vašim željama i potrebama.  

Planinarenje ne zahtjeva nikakakva prevelika ulaganja, a daje vam puno.