Trakoščan-Ravna-Gora

Drage planinarke i planinari,

sukladno godišnjem Planu izleta i predstojećem izletu na„TRAKOŠĆAN-RAVNA GORA“ 13.01.2019 g.  Zbog što bolje organizacije prijevoza i izletaHPD RUNOLIST VAS POZIVA  sve zainteresirane članove Društva i ljubitelje prirode koji imaju namjeru ići na izlet da to učine što prije na kontakt telefone iz plana.

Vedro!!

PLAN IZLETA

„TRAKOŠĆAN-RAVNA GORA“ 13.01.2019.

Da malo posjetmo i sjeverni dio Hrrvatske, organiziira se iziet Trakošćan-Ravna Gora.
Izlet će se održat dana 13.01.2019. godine (nedjelja), okupljanje je u 6.45 sat a polaziak u 07.00 sat sa parkirališta na istočnoj strani KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu, Trnjanska cesta.
Prijevozi do Trakošćana ovisi o broju izletnika, a u slučaju da prijevozi bude organiziiran autobusom, cijena zia 30 učesnika je 70 kuna i smanjuje se s povećanjem broja učesnika. S obziirom na potrebu organiziiranja autobusa ili kombija nekoliko dana ranije, kao i ograničenost mjesta u autobusu ili kombiju, mole se svi ziainteresirani za izlet da se prijave najkasnije do 09.01.2019. godine. O načinu prijevozia i plaćanja svi ziainteresirani će bit upozinat po ziaključivanju prijava.

Glavni vodič izleta:
Zoran Filipović
(091/5333-472 i 099/2195-240), mail: zifilip7@gmail.com

Konatkt osobe zia prijavu:
Tonči (099/2120206)
Mario Zaradić (091 365-4147); mariozi2464@gmail.com

Predviđeno trajanje efektvnog oda: do 5 sat. kupna dužina stazie je cca 11 km.

Zahtjevnost ture:
K1 – LAGANO; manje od 5 oda. slučaju snijega K2.
T1 – NE ZAHrTJEVNO; odnja bezi upotrebe ruku i pomagala.

Opis puta:
Početna točka ovog planinarskog izileta je parkiralište otela Trakošćan, nasuprot dvorca Trakošćana. Prilazi automobilom zia one koji dolazie izi Zagreba najpogodniji je autocestom do izilazia Trakošćan kod Macelja. Prva markacija je na ulaziu u šumu kod otela Trakošćan. godan put se blago penje do sela Vrbanići te krozi njega do Kotarščaka u kojem je križanje putova. Odavde put vodi prema Paskovoj klet, ziaselku Šveci i Velikim pećinama.

Od klijet markacija vodi krozi ziaselak Paski, a nakon što prođe pokraj zidenca (voda zia piće) nastavlja se uspon usječenim putem do glavnoga grebena Ravne gore. Od mjesta gdje markacija izilazii na greben lijevo je planinarska
kuća Pust du , a desno kapela Sveta Tri Kralja i još malo dalje Filićev dom (PD Ravna gora Varaždin). Na vr u, prije Filićevog doma je razigledna piramida s predivnim pogledom. Žig se nalazii malo naprijed od vr a, u Filićevom Domu, u kojem je predviđen odmor i okrijepa prije polaska naziad, uzi ranu i piće koju nudi dom ili izi ruksaka.

Potrebna oprema:
gojzierice, štapovi, odjeća primjerena vremenskoj prognozii, presvlaka, voda (minimalno 2l),
nešto zia pojest (izi ruksaka), lampa, mobitel.
Prisutni na iziletu dužni su pridržavat se uputa vodiča.

Nije dozivoljeno uzinemiravanje životnja, branje biljaka, te
bacanje otpada po okolišu. Društvo ziadržava pravo otkaziivanja izileta i promjene satnice ovisno o okolnostma.

Skini PDF s planom izleta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)