Dražen Kovačević

Dražen Kovačević,

licencirani planinarski vodič za ljetno i zimsko planinarenje po HPS/UIAA standardu. Aktivno planinarim od 1981. godine. Član sam HPD-a Runolist od 2019. U Društvu sam član vodičke komisije i markacističke sekcije te član NO Stanice planinarskih vodiča Zagreb. Po zanimanju sam dipl.
ing. elektrotehnike.

 

  1. Volim planinariti jer…

se družim, fotkam, fizički sam aktivan, rješavam se stresa te prenosim svoje znanje i iskustvo kako bi i drugi više uživali u prirodi i planinama ili ukratko – što uživam u tome.

  1. Najljepša iskustva doživio sam na ova tri izleta s Runolistom…

Snjegović izlet, Krasno – Zavižan – V. Pivčevac, Sj. Velebit, veljača 2020. Magičan zimski izlet po Velebitu pokrivenog snijegom.

Klek s OPŠ 9G , Listopad 2021.Izlet koji je školarcima 9G ostao u sjećanju kao najveća pozitivna avantura.

Bojinac, Južni Velebit, veljača, 2023. Ne-lagan izlet gdje se sve dobro poklopilo, ekipa, vrijeme, domačini, priroda te sestopilo u jednu veliku pozitivu.

  1. Nema lošeg vremena, samo loše opreme…

…i naše nepripremljenosti za uvjete koji mogu biti u planinama. U ovu se opremu svakako isplati uložiti: gojzerice (imam ih troje…lake ljetne, teže ljetne/lagane zimske i teže zimske). Moderne gojzerice moraju savršenu sjesti na nogu – otprve.. Birajte kalup koji vam paše i namjenu, a ne firmu. Ruksak.. vidio sam na izletima, pucanja loših konstrukcija, naramenica i patentnih zatvarača. Isto kao i gojze; neka vam dobro leži na leđima, odgovarajuće je zapremine i neka ima zaštitnu kabanicu. Naglavna svjetiljka koja mora raditi i na -10 C i po najvećoj kiši, mećavi, magli.. i naravno po mraku. 🙂

  1. Moja želja je…

… hodati što više, što dulje i u dobrom društvu.

  1. Poruka svima koji žele početi planinariti…

Samo krenite, učite od iskusnijih ili ako volite teži put –  na svome iskustvute poštujte planinu! 🙂