Damir Kržak

Damir Kržak

Profesionalni turističko planinski vodič pri Savezu gorskih vodiča Hrvatske (SGVH), licencirani organizator pustolovnih i turističkih aktivnosti na nepristupačnim područjima Hrvatske gorske službe spašavanja i Hrvatske gospodarske komore (HGSS/HGK) i licencirani turistički vodič, član i vodič u planinarskom društvu Runolist od početka 2022. godine.

  1. Volim planinariti jer…

Da! Ništa nije izazovnije i ne ispituje psihičku i fizičku kondiciju više od planinarenja. Planinarenje je način izražavanja i stil života. Planinarenje nam daje fokus da ostanemo koncentrirani i centrirani u stvarnom vremenu, dok penjete, imate sve vrijeme da kritički razmišljate, da spoznate što biste mogli učiniti kako biste poboljšali sebe i bar pokušali poboljšati svijet oko sebe. Ono je način izražavanja i stil života. Planinski krajolik je vječna inspiracija i nadahnuće koji ljudski um tjera do granice dubokog strahopoštovanja i divljenja te svojom uzvišenom pojavom odvaja od briga i vodi u nadrealno.

  1. Najljepša iskustva doživio sam na ova tri izleta s Runolistom…

Bit planinarenja je upustiti se u nešto nepoznato, novo, osjetilno, puno adrenalina i pozitivne energije, a to upravo nudi HPD Runolist na svakom svojem izletu izborom atraktivnih destinacija. O biti ljepote iskustva možemo govoriti samo u cjelovitosti, tako da svaka planina, svaki izlet, svaki osmijeh planinara  i svaka kapljica znoja čine najljepše iskustvo bez obzira o kojem se izletu radi. Sva ta najljepša iskustva ne bi bila moguća prije svega bez naših planinara, kolegica i kolega vodiča, markacista i vrijednih kolegica iz marketinga koji ulažu neizmjeran trud, vrijeme te organizacijske vještine u provedbi, osmišljanju i kreaciji da bi našim članovima bio zagarantiran potpuni užitak na izletu.

  1. Nema lošeg vremena, samo loše opreme. I zato se isplati uložiti u…

Preporuka je svakako nabavka kvalitetne planinarske odjeće i obuće te certificirane opreme koja udovoljava specifičnim i općim zahtjevima ture i čini boravak u prirodi ugodnim i prije svega sigurnim.

  1. Moja želja je…

Popeti se što više, pod samo nebo, biti realan i tako učiniti nemoguće.

  1. Poruka svima koji žele početi planinariti…

Pridružite nam se, vidite, čujte, osjetite. Planine čekaju, a mi smo tu zbog vas.