CRNI LUG – RISNJAK – MEDVEĐA VRATA – CRNI LUG 25.-26.05.2019.

Drage planinarke i planinari,

sukladno godišnjem Planu izleta i predstojećem izletu na HPD RUNOLIST VAS POZIVA NA SEDMI PLANINARSKI IZLET 5.G OPŠ-e  25.-26.05.2019. CRNI LUG – RISNJAK – MEDVEĐA VRATA – CRNI LUG

Zbog što bolje organizacije prijevoza i izleta, HPD RUNOLIST VAS POZIVA  sve zainteresirane članove Društva i ljubitelje prirode koji imaju namjeru ići na izlet da to učine što prije na kontakt telefone iz plana.

Vedro!!

PLAN IZLETA

25.-26.05.2019. CRNI LUG – RISNJAK – MEDVEĐA VRATA – CRNI LUG

Sedmi izlet 5. generacije Opće planinarske škole HPD-a Runolist ujedno i njihov prvi dvodnevni, održat će se na Risnjaku.

Izlet će se održati 25.-26.05.2019. godine (subota/nedjelja). Okupljanje je u 06:45 sati, a polazak u 07:00 sati sa parkirališta na istočnoj strani KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu, Trnjanska cesta.

Prijevoz do polazne točke organiziran je autobusom po cijeni od 120 kn po osobi, ovisno o broju osoba koje će ići. S obzirom na ograničenost mjesta na Domu i broj školaraca, svi ostali zainteresirani članovi Društva se mogu pribilježiti za izlet te će im biti javljeno neposredno prije da li ima mjesta ili ne. Uplate pune cijene izleta od 120 kn će se vršiti svake srijede u prostorijama Društva u Zagrebu, Ribnjak broj 2 zaključno s 22.05.2019. godine. Garancija za mjesto u prijevoznom sredstvu je uplata cijene za izlet.

Glavni vodič izleta: Daniel Bara (099/3393169), bara.daniel777@gmail.com

Kontakt osobe za prijavu osim glavnog vodiča:

– Zoran Filipović (091/5333-472 i 099/2195-240); zfilip7@gmail.com

Mario Zaradić ( 0913654147); marioz2464@gmail.com

Broj pomoćnih vodiča biti će određen sukladno broju izletnika.

Zahtjevnost ture: K 2 – OTEŽANO, T2 – SREDNJE ZAHTJEVNO

Potrebna oprema: gojzerice, štapovi, odjeća primjerena vremenskim uvjetima, presvlaka, školarci su obavezni biti u društvenim majicama, voda (minimalno 2l), nešto za pojesti tijekom hodnje za vrijeme pauze (iz ruksaka), lampa, mobitel, papuče, vreća za spavanje, pribor za osobnu higijenu i vlažne maramice.

Opis puta:

Nakon polaska u 07.00 sati, napravit će se pauza za kavu na stajalištu Vukova Gorica cca 40 min, nakon čega se put nastavlja prema Crnom Lugu gdje se stiže nakon cca 2 sata zajedno s pauzom. Tu ostavljamo naš bus i vozača da se odmori i uživa u prirodi.

Iz autobusa se uzima kompletna oprema i kreće se po Horvatovoj stazi  do Schlosserovog doma cca 3 – 4 sata. Po dolasku u Dom, oprema se ostavlja i ide se na vrh V. Risnjak visine 1528m. Na vrhu će biti kraća pauza za zajedničku sliku i uživanje u panorami, nakon čega se vračamo u Dom gdje se i noći. Na domu nas dočekuje domarka „teta Vesna„ koja će sigurno spremiti nešto toplo za pojesti.

Večernji sati su rezervirani za vježbanje čvorova i pripremu se za ispit koji je tjedan dana kasnije.

Poslije vježbanja zajedničko druženje polaznika i vodiča do vremena za spavanje.

Na Domu su potrebne vreće za spavanje, pa se mole polaznici OPŠ da ponesu opremu potrebnu za spavanje kao i kućne papuče za hodati po domu.

Dana 26.05.2019. u 8 h je doručak i spremanje soba, te kompletne opreme. Oko 10 h je polazak. Kreće se prema Medveđim vratima, a zatim slijedi spuštanje prema Crnom Lugu. Spuštanje je od 2 do 3 h. Po dolasku u Crni Lug do hotela, pauza za kavu cca 30 min, potom polazak prema Zagrebu.

Eventualni dodatni obilasci okolnih prirodnih ljepota ovisit će o vremenskim uvjetima.

Predviđen povratak u Zagreb je oko 19.30 – 20.00 sati.

Napomena:

Svaki sudionik svojim pristupanjem izletu potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a , te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka, te bacanje otpada po okolišu. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.

Vedro!

Skini PDF s planom izleta

Linkovi za temperature i vremenske uvjete

meteo.hr

Trenutno vrijeme, subjektivna prognoza za 4 dana unaprijed
sinoptička karta za sutra, izračuni ALADIN i ECMWF modela

www.yr.no

Lijep grafički prikaz dobiven iz dobrog modela (ECMWF) „norvežani”

www.meteoadriatic.net

Produkti nekih drugih modela (WRF, GFS)

weatheronline.co.uk/

Profesionalne meteo karte

lipovscak.com/meteo/

Meteorološki priručnik za nautičare

hr.bergfex.com/

Visine snijega, temperatura u planinama

www.ilmeteo.it/

Talijanska stranica, zgodan prikaz visine na kojoj pada snijeg

www.meteociel.fr www.dwd.de

Sinoptičke karte za više dana unaprijed

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *