ŠOIĆEVA KUĆA – OŠTRC – STARI LIPOVAC OPŠ 5G 19.05.2019.

Samoborsko gorje

Drage planinarke i planinari,

sukladno godišnjem Planu izleta i predstojećem izletu na HPD RUNOLIST VAS POZIVA NA ŠESTI PLANINARSKI IZLET 5.G OPŠ-e ŠOIĆEVA KUĆA – OŠTRC – STARI LIPOVAC 19.05.2019.

Zbog što bolje organizacije prijevoza i izleta, HPD RUNOLIST VAS POZIVA  sve zainteresirane članove Društva i ljubitelje prirode koji imaju namjeru ići na izlet da to učine što prije na kontakt telefone iz plana.

Vedro!!

PLAN IZLETA

ŠOIĆEVA KUĆA – OŠTRC – STARI LIPOVAC 19.05.2019.

Šesti izlet 5. generacije Opće planinarske škole HPD-a Runolist vodi nas na Samoborsko gorje.

Izlet će se održati 19.05.2019. godine (nedjelja). Okupljanje je u 07:45 sati, a polazak u 08:00 sati sa parkirališta na istočnoj strani KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu, Trnjanska cesta.

Prijevoz do polazne točke organiziran je autobusom po cijeni od 50 kn po osobi, ovisno o broju osoba koje će ići. S obzirom na ograničenost mjesta u autobusu i broj školaraca, svi zainteresirani za izlet se trebaju javiti što prije kako bi se eventualno organizirala dodatna sredstva prijevoza i što bolje organizirao izlet, a uplate pune cijene izleta od 50 kn će se vršiti svake srijede u prostorijama Društva u Zagrebu, Ribnjak broj 2 zaključno s 15.05.2019. godine. Garancija za mjesto u prijevoznom sredstvu je uplata cijene za izlet.

Glavni vodič izleta: Tonči Buličić ( 095 73 45 461 ); hpd.runolist@gmail.com

Kontakt osobe za prijavu osim glavnog vodiča:

– Zoran Filipović (091/5333-472 i 099/2195-240); zfilip7@gmail.com

Mario Zaradić ( 0913654147); marioz2464@gmail.com

Broj pomoćnih vodiča biti će određen sukladno broju izletnika.

Zahtjevnost ture: K 1 – LAGANO, T1 – NEZAHTJEVNO

Potrebna oprema: gojzerice, štapovi, odjeća primjerena vremenskim uvjetima, presvlaka, školarci su obavezni biti u društvenim majicama, voda (minimalno 2l), nešto za pojesti tijekom hodnje za vrijeme pauze (iz ruksaka), lampa, mobitel.

Opis puta:

Uz usputno stajanje na kavu (vjerojatno u Samoboru) idemo autobusom do početka sela M. Lipovac (Šoićeva kuća). Nakon zagrijavanja kreće uspon prema vrhu i domu V. Dol. Tu je kratka pauza te se polazi dalje preko Livade, podno  Ptičjeg vrha i dolazi na dom PD Željezničar, V. Oštrc. Vrijeme uspona je otprilike 1:30-2h. Nakon kraćeg odmora i ručka slijede vježbe po planu škole (čvorovi ili orijentacija), potom idemo dalje prema vrhu V. Oštrc gdje stižemo nakon 10 min. Tu ponovo radimo kraći odmor za slikanje. Spuštamo se na makadamsku cestu i dalje do grebenske staze koja se spušta do starog grada Lipovac. Nakon toga se spuštamo prema Šoićevoj kući gdje nas čeka autobus. Po povratku se staje u Samoboru gdje se zadržavamo jedan sat za razgledavanje.

Hodamo oko 5 sati ukupno.

Povratak u Zagreb planiran je  poslijepodnevnim satima.

Napomena:

Svaki sudionik svojim pristupanjem izletu potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a , te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka, te bacanje otpada po okolišu. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.

Skini PDF s planom izleta

Linkovi za temperature i vremenske uvjete

meteo.hr

Trenutno vrijeme, subjektivna prognoza za 4 dana unaprijed
sinoptička karta za sutra, izračuni ALADIN i ECMWF modela

www.yr.no

Lijep grafički prikaz dobiven iz dobrog modela (ECMWF) „norvežani”

www.meteoadriatic.net

Produkti nekih drugih modela (WRF, GFS)

weatheronline.co.uk/

Profesionalne meteo karte

lipovscak.com/meteo/

Meteorološki priručnik za nautičare

hr.bergfex.com/

Visine snijega, temperatura u planinama

www.ilmeteo.it/

Talijanska stranica, zgodan prikaz visine na kojoj pada snijeg

www.meteociel.fr www.dwd.de

Sinoptičke karte za više dana unaprijed

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *